Руският опозиционен лидер Алексей Навални е изправен пред нов съдебен процес

...
Руският опозиционен лидер Алексей Навални е изправен пред нов съдебен процес
Коментари Харесай

Навални на съд по обвинения в екстремизъм

Руският опозиционен водач Алексей Навални е изправен пред нов правосъден развой по обвинявания в екстремизъм, оповестява Би Би Си. Ако бъде приет за отговорен по новите обвинявания той ще прекара десетилетия в пандиза. Съдебното съвещание се състоя в наказателната колония в Мелехово, на към 235 километра източно от Москва, където Навални вече излежава присъди за 11 и половина години.
Прочетете още
Неговите поддръжници упрекват съветските управляващи, че карцерът на Навални през 2021 година е обвързван с политически претекстове. Според тях Кремъл се пробва да го пречупи в пандиза, с цел да заглушат рецензиите му против президента Владимир Путин.

Навални е изправен пред голям брой обвинявания, в това число основаване на екстремистка мрежа и финансиране на екстремистка активност.

Съдебните документи за новите обвинявания са свързани с шест разнообразни члена от съветския углавен кодекс, в това число подстрекаване и финансиране на екстремистка активност и основаване на екстремистка организация.

Той беше задържан през 2021 година в Русия, откакто се завърна от Германия, където се възстановяваше от отравяне, за което съветския опозиционер упреква Кремъл. Руските управляващи отхвърлиха да са забъркани.

В известие, оповестено предишния месец в неговия профил от поддръжниците му, Навални отговори на новите обвинявания с типичната си подигравка. " Е, Алексей, в този момент в действителност загази… Канцеларията на основния прокурор ми даде 3828 страници, в които се разказват всички закононарушения, които съм направил, до момента в който към този момент съм бил в пандиза ". Той добави, че не му е било разрешено да прочете материалите, с цел да разбере какви тъкмо са обвиняванията против него, тъй като отново е изолатора и му е разрешено да има единствено чаша и книга.
 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР